Home Over ons Kroniek Show Room Referentiefoto's Agenda Forum     Links
   
Menu

 
Wat is De Paddock Modelbouw?
De Paddock modelbouw is ontstaan als internet community en discussieforum als onderdeel van De Paddock vzw, een vereniging ter bevordering van de autosport die opgericht werd in 2001. Gaandeweg groeide de behoefte om de modelbouwervaringen niet alleen op het wereldwijde web, maar ook met elkaar te delen tijdens bijeenkomsten.
Eind 2004 vond de eerste bijeenkomst plaats. Wat met een groep van een 6-tal mensen startte, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige club van meer dan 20 actieve auto- en motomodelbouwers. Tegenwoordig hebben we maandelijks een bijeenkomst in De Kluis te Bolderberg, nabij het circuit van Zolder.
 
Waarom De Paddock Modelbouw?
De modelbouwclub richt zich tot modelbouwers van civiele voertuigen in het algemeen en auto- en motorsport in het bijzonder. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk vooral op de praktische kant van de hobby. Door middel van demo’s en praktijkvoorbeelden worden alle facetten van de hobby toegelicht. Uiteraard worden de door de leden meegebrachte modellen besproken tijdens deze avonden. “Je volgende model weer een beetje beter bouwen”, staat hierbij telkens weer centraal. Dit alles verloopt steeds in een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer.
 
Wie maakt er deel uit van De Paddock Modelbouw?
Een groep enthousiastelingen, met auto- en motomodelbouw als gemeenschappelijke hobby, welke ook bijdraagt tot de uitbreiding van eenieders vriendenkring. Ongeacht het modelbouwniveau, van beginner tot expert, iedereen is van harte welkom. Gepassioneerd met deze vorm van vrijetijdsbesteding bezig zijn, is immers het belangrijkste.
Net zoals auto- en motorsport, beperkt De Paddock Modelbouw zich niet tot een bepaalde regio. Leden komen uit alle hoeken van België regelmatig samen om deel te nemen aan de diverse meetings, uitstappen en beurzen.
 
Waar en Wanneer?

Iedere derde vrijdag van de maand komen we samen in De Kluis te Bolderberg op nauwelijks enkele honderden meters van het circuit van Zolder. Enkele keren per jaar wordt deze bijeenkomst “op locatie” gehouden. Hiermee wordt niet alleen tegemoet gekomen aan de verre verplaatsingen die sommige leden moeten doen, het biedt ook de mogelijkheid om bepaalde thema’s te behandelen die om praktische redenen niet altijd mogelijk zijn in het clublokaal. De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagavond en starten rond 20.00. De exacte data kan je op onze De Paddock Modelbouw Agenda pagina vinden.
Alle andere nuttige informatie en details worden ongeveer een weekje op voorhand gemeld op het forum: De Paddock Modelbouw Forum

 
Wat kost het?
De lidmaatschapsbijdrage voor 2009 bedraagt - net als voor 2007 en 2008 - slechts 15 euro. Hiermee worden onder andere de
werkingskosten van de club gedragen. Toch proberen we er ieder jaar voor te zorgen dat er voldoende return is naar de leden toe.
 
     
Copyright © 2007-2009
De Paddock VZW
 
- De Paddock Modelbouw -
een onderdeel van De Paddock VZW