Home Over ons Kroniek Show Room Referentiefoto's Agenda Forum     Links
   
Menu

Kroniek
 
16 mei 2008 - Modelbouwmeeting in De Kluis te Bolderberg. Een ietwat ongewone meeting: geen geplande demo's of workshops. Er moest wel een nieuwe voorzitter worden gekozen. Dominique Beerts was enige kandidaat en hij kreeg het volle vertrouwen van de aanwezige leden. Hij zal dus Guido Haesevoets als voorzitter opvolgen. Wij willen Guido Haesevoets hierbij nog eens bedanken voor het prima en harde werk van de afgelopen 4 jaren!
18 april 2008 - Modelbouwmeeting in De Kluis te Bolderberg. Het grote onderwerp van deze meeting is de overdracht van het "voorzitterschap" van de cel modelbouw binnen de Paddock. Er wordt uitleg gegeven bij het neerleggen van de functie door de huidige verantwoordelijke, en gepolst naar kandidaat-opvolgers. Natuurlijk wordt er ook over modelbouw gebabbeld, en de meegbebrachte modellen worden geshowd en besproken. Een kort fotoverslag: De Paddock Modelbouwmeeting april 2008
21 maart 2008 - Modelbouwmeeting in De Kluis te Bolderberg. Er wordt overwogen om een gezamelijke aankoop te doen onder de vlag van de Paddock vzw. Enkele bouwers wisselen meningen uit over het bouwen van rolkooien, en er worden weer talrijke modellen geshowd en besproken. Een kort fotoverslag: De Paddock Modelbouwmeeting maart 2008
15-16 maart 2008 - Beursdeelname aan On the Road te Jabbeke. We hadden wederom 6 meter standplaats gereserveerd. Net zoals vorig jaar werd deze beurs druk bezocht. Enkele van de aanwezige leden hadden een model in de wedstrijd ingeschreven, en brachten prijzen mee naar huis. Een kort verslag: De Paddock Modelbouw Goes: On The Road 2008
16 februari 2008 - Uitstap naar Rétromobile te Parijs. Een dagje kijken naar de al iets oudere automodellen en alles wat ermee is gerelateerd. Een kort fotoverslag: De Paddock Modelbouw Goes: Rétromobile 2008 (Parijs - FR)
15 februari 2008 - Modelbouwmeeting in De Kluis te Bolderberg. Tijdens deze meeting wordt een nieuw lid verwelkomd. Verder staat onder meer een discussie over en vergelijking van de verschillende after-market sets met betrekking tot veiligheidsgordels, en de manier waarop ze moeten worden gebruikt. Een fotoverslag van de De Paddock Modelbouwmeeting februari 2008
18 januari 2008 - Modelbouwmeeting in De Kluis te Bolderberg. Deze eerste meeting van 2008 vind plaats op een nieuwe locatie: de Hostellerie De Kluis te Bolderberg, op enkele honderden meters van de ingang van het circuit van Zolder. Tijdens deze meeting wordt de planning voor de eerste helft van het jaar op punt gezet, en dan volgt een workshop weathering.
Een fotoverslag van de De Paddock Modelbouwmeeting januari 2008
21 december 2007 - Modelbouwmeeting in Bedrijvencentrum te Tienen. Tijdens de laatste meeting van het kalenderjaar wordt het lidgeld voor 2008 afgerekend. Traditioneel wordt dit dan gevolgd door een tombola. De editie van dit jaar was een hilarische bedoening, die velen zich nog lang zullen herinneren. De Golden Spark Plug werd voor de eerste keer uitgereikt. Daarna was er gelegenheid tot kopen van kits en benodigdheden in de magazijnen van Luc Sturm. Een fotoverslag: De Paddock Modelbouwmeeting december 2007
16 november 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. De mededeling dat de vriendin van één van onze leden zwanger is heeft gezorgd voor de nodige animo. Ook mochten we een nieuw lid verwelkomen. Deze persoon maakt de verplaatsing vanuit het Tilburgse om onze meetings bij te wonen. De planning voor onze deelname aan de IPMS Nationals te Nieuwegein werd op punt gezet. Ook werd een ruwe planning voor 2008 opgesteld. Een fotoverslag: De Paddock Modelbouwmeeting november 2007
10-11 november 2007 - Uitstap naar Scale Model World 2007 te Telford (UK).
Een fotoverslag: De Paddock Modelbouw Goes: Scale Model World 2007 (Telford - UK).
12 oktober 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. De eerste indrukken rond Zero Paints worden uitgewisseld. Er zijn die avond opvallend veel nieuwe afgewerkte modellen geshowd. Verder was het (uiteraard) weer een vrolijke boel.
Een fotoverslag: De Paddock Modelbouwmeeting oktober 2007
14 september 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Na de zomervakantie weer onze maandelijkse bijeenkomst. De clubkledij wordt uitgedeeld aan de leden. Dit zal de club nog meer zichtbaarheid geven op de diverse evenementen. Er wordt gedacht aan een bezoek aan de Airbrush Shop Aalmere in NL.
09 september 2007 - Beursdeelname aan Scale World 2007 te Mol, een organisatie van KMK Geel. 10 meter tentoonstellingstafels. Redelijk wat bezoekers gezien en ook hier weer deelname aan de wedstrijd door de leden. Guy Golsteyn behaalt er de Best of Show. Fotoverslag van de dag: De Paddock Modelbouw @ Scale World 2007.
13 juli 2007 - Modelbouwmeeting op verplaatsing te Oostende. Om de leden van Oost- en West-Vlaanderen eens een lange trip naar het clublokaal in Zolder te besparen, wordt de maandelijkse modelbouwbijeenkomst in Oostende gehouden. Grote opkomst van erg enthoesiaste plekkers. Wellicht voor herhaling vatbaar.
17 juni 2007 - Beursdeelname aan 4de Brabantse Modelbouwbeurs te Tienen. 6 meter clubstand. Erg weinig bezoekers gezien die dag. Deelname aan de wedstrijd door enkele leden. Eigenaardig resultaat na jurering. Fotoverslag van de dag: De Paddock Modelbouw @ 4de Brabantse Modelbouwbeurs.
08 juni 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Opnieuw een nieuw gezicht erbij! Praktijkdemo's: dry-brushen van een motor, alles omtrent panellijnen (uitkrassen, inkleuren) en afwerken van een gespoten body.
11 mei 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Opnieuw een nieuw gezicht erbij. Vitrinekastjes voor modellen op schaal 1/24ste zijn geleverd en verdeeld. De clubkledij wordt geconcretiseerd en de clubwebsite http://modelbouw.depaddock.eu wordt voorgesteld. Deze zal in de toekomst stap voor stap verder uitgebouwd worden.
06 mei 2007 - Beursdeelname aan Model Force '07 te Leopolsburg. 6 meter clubstand. Eerste keer foldertjes verdeeld en veel positieve reacties ontvangen. Nagenoeg alle deelnemers vielen in de prijzen met de Best of Show als toppunt van de dag.
20 april 2007 - Bezoek aan Intermodellbau te Dortmund (D). 7 leden maken de verplaatsing per MPV. Net zoals vorig jaar, nog steeds een grote beurs. Flight simulator opnieuwe met weinig succes uitgeprobeerd. Deze keer minder gekeken naar alles maar wel veel gerichter gezocht naar fijne en kleine materialen. Zakjes vol gekocht.
13 april 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Praktijkdemo: werken met en plaatsen van foto-ets onderdelen, lasnaden nabootsen.
25 maart 2007 - Beursdeelname aan Mini-wheels in Berchem. Ook nu weer een standje waar leden kits kunnen te koop aanbieden en gratis toegang voor alle leden.
23 maart 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Weer een nieuwe gezicht erbij. Praktijkdemo: werken met carbondecals en zelf foto-ets onderdelen maken.
10 & 11 maart 2007 - Beursdeelname aan "On the Road" modelbouw in Jabbeke. 6 meter clubstand met wedstrijdeelname. Positieve reacties ontvangen en voor herhaling vatbaar. Alle deelnemers vielen in de prijzen.
16 februari 2007 - Modelbouwmeeting opverplaatsing te Aarschot. Zeer leerrijke avond waar een portie frieten alles uit de doeken gedaan wordt aangaande tekenen en printen van decals. Hier onstaat de naam "Picky Licky".
17 januari 2007 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Eerste meeting van het nieuwe jaar. Er wordt een type spuitcabine voorgesteld die op maat gemaakt is. Praktijkdemo: maken van spaakwielen.
15 december 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Laatste vergadering van het jaar inclusief einderjaarstombola.
17 november 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Clubkledij komt de eerste keer te sprake. Praktijkdemo: nuttige tips wordt verleend aan de bouwers van projecten allerhande.
04 november 2006 - Bezoek aan Euro Scale Modelling, Nieuwegein (NL). Andermaal een aantal prijzen, ze beginnen ons te kennen ginder. Er wordt met het idee gespeeld om volgend jaar met een clubstand deel te nemen.
22 september 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Er wordt besloten om een gezamelijke aankoop te doen van vitrinekastjes. Praktijkdemo: 2 componentelijm en hoe te gebruiken alsook werken met foto-ets onderdelen.
14 juli 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Nog een extra ingeplande meeting. Gezien de aanhoudende vraag, wordt het initiële plan om 06 meetings per jaar te houden, gewijzigd er zal er vanaf nu iedere maand een bijeenkomst zijn. Praktijkdemo: Decanteren van spuitbussen. Prachtig weer, dus de meeting wordt buiten gehouden op het terras met een verrassende demo tot gevolg.
02 juni 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. De leden willen geen zomerstop, dus wordt er een extra meeting gehouden. Praktijkdemo: alles omtrent putty en het gebruik hiervan.
21 april 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Normaal gezien de laatste meeting voor de zomerstop. Hierdoor geen praktijkdemo, maar wel een kleine modelbouwquiz met leuke prijsjes.
06 april 2006 - Bezoek aan Intermodellbau te Dortmund (D). 4 leden reizen samen naar ginder. Grote beurs, alles wat op schaal bestaat is er te zien. Flight simulator uitgeprobeerd, fstandsbediende helicopter alsook foute secondenlijm gekocht. Verschillende "close encounters" met ene Sturmtiger.
26 maart 2006 - Beursdeelname aan Mini-wheels in Berchem. DePaddock Modelbouw heeft opnieuw een standje waar leden kits kunnen te koop aanbieden. De organisatie zorgt bovendien opnieuw voor gratis toegang voor alle leden.
17 maart 2006 - Modelbouwmeeting op verplaatsing bij Sturmtiger in Tienen. Geen praktijkdemo dit maal, wel iedereen kits gekocht.
11 & 12 maart 2006 - Bezoek aan "On the Road" modelbouw in Jabbeke. Een aantal leden doet de verplaatsing naar Jabbeke en keert tevreden terug. Het idee wordt geopperd om volgend jaar met een clubstan deel te nemen.
24 februari 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. 21 mensen op de vergadering. Net nu is de vergaderzaal bezet door een dubbele boeking en dient de vergadering in het café door te gaan. Praktijkdemo: Paneellijnen schilderen en modellen fotograferen.
20 januari 2006 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. De groep breidt nog verder uit met 9 nieuwe gezichten tijdens deze vergadering. Het forumgedeelte wordt ook uitgebreid en herschikt om aan de groei te kunnen beantwoorden. Praktijkdemo: Werken met Alclad II en washing.
16 december 2005 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Nieuw thema dat naar boven is geborreld. Slot racen op 1/24ste. Enkele specialisten dienen zich aan en de meeting gaat uitsluitend over slotracen. Plannen worden gemaakt om met enkele teams te gaan deelnemen aan een wedstrijd.
18 november 2005 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Opnieuw enkele nieuwe gezichten om te verwelkomen. Praktijkdemo: alles betreffende lijmen.
05 november 2005 - Bezoek aan Euro Scale Modelling, Nieuwegein (NL). Opnieuw een aantal prijzen. Er werd ook flink wat gekocht deze keer...
23 september 2005 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. 12 mensen komen samen na de zomervakantie. Praktijkdemo: alles rondom spuiten. Spuitbussen, airbrush, spuitcabine, alles passeert de revue, inclusief airbrushdemo.
17 april 2005 - Beursdeelname aan Mini-wheels in Berchem. DePaddock Modelbouw heeft een standje en leden kunnen kits te koop aanbieden. De organisatie heeft bovendien voor gratis toegang gezorgd voor alle leden.

01 april 2005 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. De groep al wat aangegroeid en telt nu om en bij de 10 mensen. Praktijkdemo: Foto-etching, hoe zelf foto-ets onderdelen maken en hoe ze bevestigen en bewerken.

14 januari 2005 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Helaas gecancelled wegens te veel zieken. Griep in het land.
17 december 2004 - Modelbouwmeeting in Wheels te Zolder. Praktijkdemo: drybrushen en wheatheren.
06 november 2004 - Eerste uitstap naar Euro Scale Modelling, Nieuwegein (NL). De eerste prijzen in clubverband worden gewonnen. Memorabele terugrit met ene "Firmin Krets".
22 oktober 2004 - Eerste modelbouwmeeting, De Paddock Modelbouw wordt boven het doopvond gehouden. Een 6-tal modelbouwers van het eerste uur komt opdagen en maakt er een fijne avond van. Als clublokaal werd gekozen voor Themacafé Wheels in Zolder. Praktijkdemo: Decals aanbrengen.
     
Copyright © 2007-2009
De Paddock VZW
 
- De Paddock Modelbouw -
een onderdeel van De Paddock VZW